Sheet music - Bladmuziek
Search - Categories
Search - Contacts
Other site content
Search - News Feeds
Search - Tags

Charles Lesaffre

Charles Lesaffre werd geboren in 1949 in Loos (een voorstad van Lille) in Frans-Vlaanderen. 

Hij studeerde trompet, harmonie, contrapunt en orgel aan het conservatorium van Lille. Nadien vervolgde hij zijn studies aan het prestigieuze Nationale Muziekconservatorium van Parijs, alwaar hij diverse diploma’s behaalde (trompet, notenleer, harmonie). Hij studeerde eveneens muziekwetenschappen aan de universiteit van de Sorbonne. 

Zijn composities hebben een grote pedagogische en didactische waarde. Getuige daarvan zijn de vele opgelegde werken geselecteerd door de Confédération Musicale de France (CMF). Zijn werken worden gespeeld over de hele wereld.

Arie Vonk

Arie Vonk werd geboren te Amersfoort in Nederland op 8 maart 1953. Hij studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Herm van der Heijden voor muziekpedagogie en bij Kees van Houten voor orgel. Na de cursus orgel improvisatie bij Bert Matter aan het Conservatorium van Arnhem haalde hij zijn diploma voor kamermuziek. Hij studeerde ook elektronisch orgel bij Guus Jansen and keyboard bij Ton Langhorst en Rob van der Sande. Hij begon zijn carrière in de jaren zeventig als muziekleraar aan de Guido de Bres school van Amersfoort terwijl hij daar reeds actief was als organist sinds 1969. Sinds 1982 is hij leraar orgel en keyboard bij "Het Musiater" in Zevenaar. Hij is ook een van de vaste bespelers van het "Naber orgel" in de Koepelkerk te Arnhem.

Iwan Michailov

Iwan Michailov werd geboren te Lovech in Bulgarije. Sinds 1979 woont hij in Nederland. In Bulgarije volgde hij het muziekgymnasium met de hoofdvakken waldhoorn en accordeon. In Sofia studeerde hij waldhoorn aan het conservatorium waarin hij cum laude afstudeerde. Daarna speelde hij 7 jaar in een symfonie orkest als hoornist, was hij dirigent van 2 blaasorkesten en zong hij in een operakoor. In Nederland studeerde hij aan 2 conservatoria: in Enschede voor elektronisch orgel en in Tilburg voor keyboard. Zijn hart ligt bij het componeren van lichte muziek voor platenmaatschappijen en voor Nederlandstalige en Bulgaarse artiesten. In 2000 won hij het Nationale Song Festival in Bulgarije waaruit een CD voortkwam. Hij heeft lesgegeven aan 2 muziekscholen in de vakken keyboard, elektronische orgel en waldhoorn. Hij schrijft vele muziekboeken voor o.a. accordeon, keyboard, viool, trompet, dwarsfluit en klarinet.

Mario Balestra

Mario Balestra is geboren in Castelfidardo, Italië. Als kleine jongen werkte hij samen met zijn vader Claudio en zijn oom Goffredo in hun accordeonfabriek. Na het voltooien van harmonie en contrapunt bij Adamo Volpi, behaalde de heer Balestra een virtuoze graad in accordeon aan de Muziekacademie van Lanaro in Rome. Op 20-jarige leeftijd speelde hij de solopartij met het Barzizza Orkest onder leiding van Maestro Piero Rizzi.

In 1964 verhuisde de heer Balestra naar de VS waar hij als technicus in New Jersey begon te werken voor de Guild Guitar Marker, een importeur van accordeons. Hij vervolgde zijn studie modale harmonie toegepast op jazz bij Tony Zano van het Boston Conservatorium en voltooide aanvullende harmoniestudies bij Lee Evans van de Columbia University School of Music en jazzaccordeon bij Al Astone.

Mario Balestra is al meer dan dertig jaar docent en opmerkelijk accordeon freelancer in de VS. Hij steunt een grote verscheidenheid aan artiesten als Maurice Chevalier, Joan Crawford, Carlo Bergonzi, Frank Sinatra Jr., Julius La Rosa, Vic Damone, Nino Rossano, The Scintilles, Tony en Geney Stevens, Stanley Broad, Bobby Vinton, Pat Jovine en Sy Wayne. Daarnaast heeft hij opgetreden met muzikanten als Al Di Miola, Tony Zano, Sally Man, Lou Shuster, Jerry Cat, Mike Panebianco, Steve White, Bobby Wina, Phil Garr, Carl Moscowitz, Jack Began, Eddie Monteiro, Charles Nunzio, Al Haughen en vele anderen.

Als lid van vele opmerkelijke ensembles heeft Mario Balestra gewerkt met het Al Altiere Quintet, Tony Stevens Trio, Steve Della Quartet, Al Silver Orchestra, The Duke Quintet, The Nobleman, Hal Darnell Quintet, John Koening Big Band, Romeo Olilvieri Orchestra Italiana, Angelo Muto Quartet, Tony Oriolo Duo, Harty en Eddie Flatté Trio, Marty Sloane Orchestra, Joe Petrone Sestett, Peter August Quintet, Big Band in Concorde Resort and Hotel, en verschillende high fashion shows in de Plaza, Saint Regis en Waldorf Astoria Hotels in New York.

In 1991 keerde Mario Balestra terug naar Italië, waar hij privé-les gaf en als examenjurylid in verschillende competities en jazzworkshops fungeerde. Hij gaf vele concerten in Italië en het buitenland en gedurende zes jaar was hij gastheer van een jaarlijks accordeonfestival in Recoardo Terme. Van 2005 tot 2010 speelde Balestra uitsluitend Polverini-accordeon, die hij vertegenwoordigde op de Frankfurt Fair Duitsland en Shanghai Fair China. In 2012 keerde hij terug naar de V.S., waar hij nog steeds geniet van zijn accordeon "Grand Concerto Balestra" gemaakt door zijn vader Claudio en nog steeds nieuwe boeken en nieuwe liedjes schrijft.

Dominique Vanhaegenberg

photo Vanhaegenberg Dominique2

U kent Dominique Vanhaegenberg als trombonespeler bij Il Novecento, maar hopelijk ook van zijn composities en arrangementen én door zijn aanstekelijke invloed op het goed humeur van muzikanten en publiek. Vanaf de eerste ontmoeting vallen zijn guitige ogen op en wil je daar graag op inspelen maar de ernst waarmee hij één en ander realiseerde in de muziekwereld, dwingt respect af.

Dominique kreeg de microbe te pakken toen hij van kleins af aan zijn vader (die euphonium speelde) vergezelde naar de wekelijkse repetitie van de plaatselijke fanfare. Het gevolg was dat hij op 9-jarige leeftijd ingeschreven werd aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord 'Peter Benoit' te Harelbeke. Eerst een jaar notenleer, vanaf het tweede jaar aangevuld met trombone en piano. Later kwam daar ook nog de contrabas bij, maar daar hield hij na een klein jaar mee op.
Drie instrumenten op zo'n jonge leeftijd was toch iets van het goede teveel. Als 13-jarige vertrok hij richting Gent, de Kunsthumaniora-Muziek, een combinatie tussen algemene en muzikale vakken. In het laatste jaar (6de middelbaar dus) aan de Kunsthumaniora behaalde hij de 'Eerste Prijs Notenleer', met grote onderscheiding. Daarna ging hij studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent, wat resulteerde in eerste prijzen trombone (klas van Michel Tilkin), Euphonium, Kamermuziek en het 'Hoger Diploma Trombone' (grote onderscheiding), en tenslotte ook het 'Pedagogisch Diploma Koperblaasinstrumenten'.

Vanaf 1991 was hij eerste solist trombone bij het Nieuw Vlaams Symfonieorkest (momenteel Symfonieorkest van Vlaanderen), een plaats die hij in 2000 verliet om als eerste solist/lessenaaraanvoerder trombone bij het Vlaams Radio Orkest (het voormalig BRTN-Filharmonisch Orkest) aan de slag te gaan. Hij was ook vast verbonden aan het orkest van André Rieu (2009-2010) en Il Novecento (1992 tot op heden). Hij werkte als freelancer met diverse binnen- en buitenlandse orkesten en ensembles (Beethoven Academie, Rotterdams Filharmonisch Orkest, I Fiamminghi, de Munt, De Filharmonie, Tabas & Co (Kuifje Musical), Sacco & Vanzetti (Musical Dirk Brossé), enz...
Tegenwoordig freelancet hij als trombonist bij Music Hall, Studio 100 en het Symfonie-orkest van Vlaanderen.

Op dit moment profileert hij zich vooral als arrangeur en maakt hij bewerkingen voor allerlei bezettingen.

Sinds 2001 neemt Dominique Vanhaegenberg een deel van de arrangementen van de 'Night of the Proms'concerten voor zijn rekening : arrangementen voor het volledige orkest, de 'Electric Band', koor en backing vocals, arrangementen voor artiesten zoals o.a. The Jacksons, Anastacia, Seal, Naturally 7, Angie Stone, Mick Hucknall (Simply Red), Grace Jones, Boy George, Alison Moyet, John Miles, James Blunt, Zucchero, Kim Wilde, Mauranne, OMD, Golden Earring, John Fogerty, Roger Daltrey (The Who), Charleen Spiteri (Texas), Tony Henri, Kid Creole, Roby Lakatos, Midge Ure (Ultravox), Chimène Badi, Ozark Henry, Gunther Verspecht (Stash), Koen Buyse (Zornik), Sioen, Clouseau, Nathalia, Glennis Grace, Jeroen Vanderboom, en vele anderen.

In 2004, 2005, 2006, 2007 schreef Dominique arrangementen voor de 'Symphonique TV-Show' (France 2) ; artiesten zoals Céline Dion, Kim Wilde, Johnny Hallyday, Jimmy Sommerville, Julio Iglesias, Charles Aznavour, Lara Fabian, Pascal Obispo, Anastacia, Gipsy Kings, Garou, Laurent Voulzy, Danny Brillant, Amel Bent, Jenifer, Anggun, I Muvrini, enz...).

In 2004 verzorgde Dominique de volledige show "VRT 50 jaar" (Il Novecento & Band) voor volgende artiesten : Ozark Henry, Hooverphonic, Novastar, Stijn Meuris, Sioen, Peter Evrard, Nathalia, Clouseau, Nicole en Hugo, Spring enz...

Sinds 2008 maakte Dominique vele arrangementen voor alle Belgische Koninklijke Militaire Muziekkapellen (De Gidsen, Marine en Luchtmacht) waaronder begeleiding van artiesten (Sofie, Brahim, Geena Lisa enz...), diverse medley's (Queen on the Air, Marines-medley, Airforce-medley, Beatlemania, enz....), volledige delen van hun concerten (James Bond-muziek, 40 min.), losse arrangementen (vb. Rum and Coca-Cola, Chattanooga Choo Choo, Santorini, A Little Smurfs-Fantasy, Dream a little Dream of me,...), de nationale en internationale Tattoo's van de Marine (2011, 2012), enz.....

In 2008 componeerde hij de begingeneriek voor de "Stars Of Europe" TV-show, die wereldwijd werd uitgezonden.

Vanaf 2009 arrangeerde Dominique voor de Koninklijke Muziekkapel "Johan Willem Friso" Nederland, waaronder begeleiding van artiesten (Glennis Grace, Rafaella, Edsilia Rombley, Four Classics, enz....), ook losse arrangementen (Cry me a River, nummers uit "On The Town" van L. Bernstein, enz....).

Voor de Belgische Eurosong-inzending van 2010 (Tom Dice - Me and my Guitar) schreef hij de strings-arrangementen.

In 2011 schreef Dominique arrangementen voor Jelle Cleymans + harmonieorkest o.l.v. Dirk Decaluwé ; in 2012 arrangementen voor "James Bond In Concert", georganiseerd door het FilmFestival Van Vlaanderen (Gent), met medewerking van Belgische artiesten en Brussels Symphonic orchestra, o.l.v. Dirk Brossé.

In 2012 maakte hij :
- pianobegeleidingen voor Veerle Baetens (voor haar groep "Dallas").
- arrangementen voor "Belgian Brass" (voor gebruik op concerten en radio-uitzendingen).
- arrangementen van de volledige cd "Mucho Gusto", voor Mucho Gusto salsa-bigband.
- verdere arrangementen en sampling bij cd-opnames, o.a. nieuwste cd's van Els De Schepper, Born Crane, enz....

Voorts componeert Dominique diverse werken voor gebruik in muziekacademies, werken voor harmonieorkesten en voor allerhande uiteenlopende bezettingen. (uitgegeven bij Golden River Music BVBA) en doet hij zetwerk/lay-out in Finale (voor Golden River Music BVBA).

Lijst beschikbare partituren

Hans Aerts

 

Hans Aerts studeerde klarinet en piano aan de Muziekacademie van Mol.  Na het behalen van regeringsmedailles voor deze beide instrumenten studeerde hij verder aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.  Daar had hij les van Walter Boeykens (klarinet), Marc Verhaegen (harmonie) en August Verbesselt (analyse). Nadien zette hij zijn studie voort aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij contrapunt en fuga volgde bij Rafaël D’Haene.  Aan het Lemmensinstituut te Leuven studeerde hij tot slot compositie bij Piet Swerts.

Verschillende van zijn werken werden  bekroond. Zo ontving hij in 1984 een eervolle vermelding in de 'Clarinet Choir Composition Contest' van de universiteit van Maryland.  In 1993, 1995 en 2005 werd hij laureaat van de Cantabile Compositiewedstrijd met achtereenvolgens de pianowerken Berceuse triste – Canzonetta (1993), Rondino (1995) en Promenade (2005).  In 1999 werd zijn lied 'Tranen' op tekst van Guido Gezelle voor sopraan, klarinet in bes en piano (1998) geselecteerd in een door de stad Roeselare uitgeschreven wedstrijd.

In zowel 1996 als 1997 schreef Hans Aerts plichtwerken voor respectievelijk harp en viool voor de Nationale Wedstrijd Axion Classics voor Muziek en Woordkunst van Dexia Bank. Dit waren de werken 'At the lake of Connemara' voor harp (1995) en 'Contemplazione' voor viool en piano (1996).  In 2004 schreef hij voor dezelfde wedstrijd 'Concertino da camera' voor houtblazers gecombineerd met piano: fluit, klarinet, hobo, altsaxofoon en fagot. Het pianowerk 'Sentimental Waltz' werd in 2003 genomineerd in de ISME-compositiewedstrijd en op cd uitgebracht.

Momenteel is Hans Aerts actief als componist en als leraar klarinet en kamermuziek aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout.

Joos Creteur

 
photo CreteurJoos2Na zijn studies in het Heilig Hartcollege in Waregem en in de stedelijke academie van dezelfde stad trok Joos naar Leuven, naar het Lemmensinstituut.

Daar behaalde hij naast een eerste prijs notenleer de diploma's van Laureaat klarinet (bij Dhr. Jos Wijnen), Laureaat kamermuziek (bij Dhr. Paul Dombrecht, Dhr. Hans Mannes en Dhr. Paul Beelaerts) en een eerste prijs gescheven harmonie (bij Dhr Paul Steegmans).
Later werd dit nog aangevuld met een meestergraad klarinet en kamermuziek.

Beroepshalve is hij leraar aan de Stedelijke Kunstacademie te Waregem waar hij klarinet, instrumentaal ensemble en samenspel geeft.

Als klarinettist was hij verbonden aan het Ebony-kwartet, een klarinettenkwartet dat in binnen- en buitenland actief was in de hedendaagse muziek. Nu nog neemt hij elke kans te baat om naar buiten te treden als klarinettist, hetzij als solist, hetzij in kamermuziekverband, hetzij in de hafabra-wereld.

Joos is ook als dirigent actief binnen deze hafabra-wereld. Zo is hij al 15 jaar dirigent van de koninklijke harmonie "de eendracht" in Ingooigem als ook van de gelijknamige harmonie in Anzegem. Verder speelt hij nog mee in verscheidene harmonieorkesten.

Met zijn composities probeert Joos muziek te maken die vlot in het oor ligt, doch rijk genoeg is om de leerlingen binnen het DKO te blijven boeien.

 

Lijst beschikbare partituren

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen