Sheet music - Bladmuziek
Search - Categories
Search - Contacts
Other site content
Search - News Feeds
Search - Tags

Mario Balestra

Mario Balestra is geboren in Castelfidardo, Italië. Als kleine jongen werkte hij samen met zijn vader Claudio en zijn oom Goffredo in hun accordeonfabriek. Na het voltooien van harmonie en contrapunt bij Adamo Volpi, behaalde de heer Balestra een virtuoze graad in accordeon aan de Muziekacademie van Lanaro in Rome. Op 20-jarige leeftijd speelde hij de solopartij met het Barzizza Orkest onder leiding van Maestro Piero Rizzi.

In 1964 verhuisde de heer Balestra naar de VS waar hij als technicus in New Jersey begon te werken voor de Guild Guitar Marker, een importeur van accordeons. Hij vervolgde zijn studie modale harmonie toegepast op jazz bij Tony Zano van het Boston Conservatorium en voltooide aanvullende harmoniestudies bij Lee Evans van de Columbia University School of Music en jazzaccordeon bij Al Astone.

Mario Balestra is al meer dan dertig jaar docent en opmerkelijk accordeon freelancer in de VS. Hij steunt een grote verscheidenheid aan artiesten als Maurice Chevalier, Joan Crawford, Carlo Bergonzi, Frank Sinatra Jr., Julius La Rosa, Vic Damone, Nino Rossano, The Scintilles, Tony en Geney Stevens, Stanley Broad, Bobby Vinton, Pat Jovine en Sy Wayne. Daarnaast heeft hij opgetreden met muzikanten als Al Di Miola, Tony Zano, Sally Man, Lou Shuster, Jerry Cat, Mike Panebianco, Steve White, Bobby Wina, Phil Garr, Carl Moscowitz, Jack Began, Eddie Monteiro, Charles Nunzio, Al Haughen en vele anderen.

Als lid van vele opmerkelijke ensembles heeft Mario Balestra gewerkt met het Al Altiere Quintet, Tony Stevens Trio, Steve Della Quartet, Al Silver Orchestra, The Duke Quintet, The Nobleman, Hal Darnell Quintet, John Koening Big Band, Romeo Olilvieri Orchestra Italiana, Angelo Muto Quartet, Tony Oriolo Duo, Harty en Eddie Flatté Trio, Marty Sloane Orchestra, Joe Petrone Sestett, Peter August Quintet, Big Band in Concorde Resort and Hotel, en verschillende high fashion shows in de Plaza, Saint Regis en Waldorf Astoria Hotels in New York.

In 1991 keerde Mario Balestra terug naar Italië, waar hij privé-les gaf en als examenjurylid in verschillende competities en jazzworkshops fungeerde. Hij gaf vele concerten in Italië en het buitenland en gedurende zes jaar was hij gastheer van een jaarlijks accordeonfestival in Recoardo Terme. Van 2005 tot 2010 speelde Balestra uitsluitend Polverini-accordeon, die hij vertegenwoordigde op de Frankfurt Fair Duitsland en Shanghai Fair China. In 2012 keerde hij terug naar de V.S., waar hij nog steeds geniet van zijn accordeon "Grand Concerto Balestra" gemaakt door zijn vader Claudio en nog steeds nieuwe boeken en nieuwe liedjes schrijft.

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen