Sheet music - Bladmuziek
Search - Categories
Search - Contacts
Other site content
Search - News Feeds
Search - Tags

Joos Creteur

 
photo CreteurJoos2Na zijn studies in het Heilig Hartcollege in Waregem en in de stedelijke academie van dezelfde stad trok Joos naar Leuven, naar het Lemmensinstituut.

Daar behaalde hij naast een eerste prijs notenleer de diploma's van Laureaat klarinet (bij Dhr. Jos Wijnen), Laureaat kamermuziek (bij Dhr. Paul Dombrecht, Dhr. Hans Mannes en Dhr. Paul Beelaerts) en een eerste prijs gescheven harmonie (bij Dhr Paul Steegmans).
Later werd dit nog aangevuld met een meestergraad klarinet en kamermuziek.

Beroepshalve is hij leraar aan de Stedelijke Kunstacademie te Waregem waar hij klarinet, instrumentaal ensemble en samenspel geeft.

Als klarinettist was hij verbonden aan het Ebony-kwartet, een klarinettenkwartet dat in binnen- en buitenland actief was in de hedendaagse muziek. Nu nog neemt hij elke kans te baat om naar buiten te treden als klarinettist, hetzij als solist, hetzij in kamermuziekverband, hetzij in de hafabra-wereld.

Joos is ook als dirigent actief binnen deze hafabra-wereld. Zo is hij al 15 jaar dirigent van de koninklijke harmonie "de eendracht" in Ingooigem als ook van de gelijknamige harmonie in Anzegem. Verder speelt hij nog mee in verscheidene harmonieorkesten.

Met zijn composities probeert Joos muziek te maken die vlot in het oor ligt, doch rijk genoeg is om de leerlingen binnen het DKO te blijven boeien.

 

Lijst beschikbare partituren

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen