Sheet music - Bladmuziek
Search - Categories
Search - Contacts
Other site content
Search - News Feeds
Search - Tags

Charles Lesaffre

Charles Lesaffre werd geboren in 1949 in Loos (een voorstad van Lille) in Frans-Vlaanderen. 

Hij studeerde trompet, harmonie, contrapunt en orgel aan het conservatorium van Lille. Nadien vervolgde hij zijn studies aan het prestigieuze Nationale Muziekconservatorium van Parijs, alwaar hij diverse diploma’s behaalde (trompet, notenleer, harmonie). Hij studeerde eveneens muziekwetenschappen aan de universiteit van de Sorbonne. 

Zijn composities hebben een grote pedagogische en didactische waarde. Getuige daarvan zijn de vele opgelegde werken geselecteerd door de Confédération Musicale de France (CMF). Zijn werken worden gespeeld over de hele wereld.

Arie Vonk

Arie Vonk werd geboren te Amersfoort in Nederland op 8 maart 1953. Hij studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Herm van der Heijden voor muziekpedagogie en bij Kees van Houten voor orgel. Na de cursus orgel improvisatie bij Bert Matter aan het Conservatorium van Arnhem haalde hij zijn diploma voor kamermuziek. Hij studeerde ook elektronisch orgel bij Guus Jansen and keyboard bij Ton Langhorst en Rob van der Sande. Hij begon zijn carrière in de jaren zeventig als muziekleraar aan de Guido de Bres school van Amersfoort terwijl hij daar reeds actief was als organist sinds 1969. Sinds 1982 is hij leraar orgel en keyboard bij "Het Musiater" in Zevenaar. Hij is ook een van de vaste bespelers van het "Naber orgel" in de Koepelkerk te Arnhem.

Mario Balestra

Mario Balestra is geboren in Castelfidardo, Italië. Als kleine jongen werkte hij samen met zijn vader Claudio en zijn oom Goffredo in hun accordeonfabriek. Na het voltooien van harmonie en contrapunt bij Adamo Volpi, behaalde de heer Balestra een virtuoze graad in accordeon aan de Muziekacademie van Lanaro in Rome. Op 20-jarige leeftijd speelde hij de solopartij met het Barzizza Orkest onder leiding van Maestro Piero Rizzi.

In 1964 verhuisde de heer Balestra naar de VS waar hij als technicus in New Jersey begon te werken voor de Guild Guitar Marker, een importeur van accordeons. Hij vervolgde zijn studie modale harmonie toegepast op jazz bij Tony Zano van het Boston Conservatorium en voltooide aanvullende harmoniestudies bij Lee Evans van de Columbia University School of Music en jazzaccordeon bij Al Astone.

Mario Balestra is al meer dan dertig jaar docent en opmerkelijk accordeon freelancer in de VS. Hij steunt een grote verscheidenheid aan artiesten als Maurice Chevalier, Joan Crawford, Carlo Bergonzi, Frank Sinatra Jr., Julius La Rosa, Vic Damone, Nino Rossano, The Scintilles, Tony en Geney Stevens, Stanley Broad, Bobby Vinton, Pat Jovine en Sy Wayne. Daarnaast heeft hij opgetreden met muzikanten als Al Di Miola, Tony Zano, Sally Man, Lou Shuster, Jerry Cat, Mike Panebianco, Steve White, Bobby Wina, Phil Garr, Carl Moscowitz, Jack Began, Eddie Monteiro, Charles Nunzio, Al Haughen en vele anderen.

Als lid van vele opmerkelijke ensembles heeft Mario Balestra gewerkt met het Al Altiere Quintet, Tony Stevens Trio, Steve Della Quartet, Al Silver Orchestra, The Duke Quintet, The Nobleman, Hal Darnell Quintet, John Koening Big Band, Romeo Olilvieri Orchestra Italiana, Angelo Muto Quartet, Tony Oriolo Duo, Harty en Eddie Flatté Trio, Marty Sloane Orchestra, Joe Petrone Sestett, Peter August Quintet, Big Band in Concorde Resort and Hotel, en verschillende high fashion shows in de Plaza, Saint Regis en Waldorf Astoria Hotels in New York.

In 1991 keerde Mario Balestra terug naar Italië, waar hij privé-les gaf en als examenjurylid in verschillende competities en jazzworkshops fungeerde. Hij gaf vele concerten in Italië en het buitenland en gedurende zes jaar was hij gastheer van een jaarlijks accordeonfestival in Recoardo Terme. Van 2005 tot 2010 speelde Balestra uitsluitend Polverini-accordeon, die hij vertegenwoordigde op de Frankfurt Fair Duitsland en Shanghai Fair China. In 2012 keerde hij terug naar de V.S., waar hij nog steeds geniet van zijn accordeon "Grand Concerto Balestra" gemaakt door zijn vader Claudio en nog steeds nieuwe boeken en nieuwe liedjes schrijft.

Iwan Michailov

Iwan Michailov werd geboren te Lovech in Bulgarije. Sinds 1979 woont hij in Nederland. In Bulgarije volgde hij het muziekgymnasium met de hoofdvakken waldhoorn en accordeon. In Sofia studeerde hij waldhoorn aan het conservatorium waarin hij cum laude afstudeerde. Daarna speelde hij 7 jaar in een symfonie orkest als hoornist, was hij dirigent van 2 blaasorkesten en zong hij in een operakoor. In Nederland studeerde hij aan 2 conservatoria: in Enschede voor elektronisch orgel en in Tilburg voor keyboard. Zijn hart ligt bij het componeren van lichte muziek voor platenmaatschappijen en voor Nederlandstalige en Bulgaarse artiesten. In 2000 won hij het Nationale Song Festival in Bulgarije waaruit een CD voortkwam. Hij heeft lesgegeven aan 2 muziekscholen in de vakken keyboard, elektronische orgel en waldhoorn. Hij schrijft vele muziekboeken voor o.a. accordeon, keyboard, viool, trompet, dwarsfluit en klarinet.

Hans Aerts

 

Hans Aerts studeerde klarinet en piano aan de Muziekacademie van Mol.  Na het behalen van regeringsmedailles voor deze beide instrumenten studeerde hij verder aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.  Daar had hij les van Walter Boeykens (klarinet), Marc Verhaegen (harmonie) en August Verbesselt (analyse). Nadien zette hij zijn studie voort aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij contrapunt en fuga volgde bij Rafaël D’Haene.  Aan het Lemmensinstituut te Leuven studeerde hij tot slot compositie bij Piet Swerts.

Verschillende van zijn werken werden  bekroond. Zo ontving hij in 1984 een eervolle vermelding in de 'Clarinet Choir Composition Contest' van de universiteit van Maryland.  In 1993, 1995 en 2005 werd hij laureaat van de Cantabile Compositiewedstrijd met achtereenvolgens de pianowerken Berceuse triste – Canzonetta (1993), Rondino (1995) en Promenade (2005).  In 1999 werd zijn lied 'Tranen' op tekst van Guido Gezelle voor sopraan, klarinet in bes en piano (1998) geselecteerd in een door de stad Roeselare uitgeschreven wedstrijd.

In zowel 1996 als 1997 schreef Hans Aerts plichtwerken voor respectievelijk harp en viool voor de Nationale Wedstrijd Axion Classics voor Muziek en Woordkunst van Dexia Bank. Dit waren de werken 'At the lake of Connemara' voor harp (1995) en 'Contemplazione' voor viool en piano (1996).  In 2004 schreef hij voor dezelfde wedstrijd 'Concertino da camera' voor houtblazers gecombineerd met piano: fluit, klarinet, hobo, altsaxofoon en fagot. Het pianowerk 'Sentimental Waltz' werd in 2003 genomineerd in de ISME-compositiewedstrijd en op cd uitgebracht.

Momenteel is Hans Aerts actief als componist en als leraar klarinet en kamermuziek aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout.

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen